Optische stimulators
Adcole Optical Simulators Optische stimulators zijn beschikbaar voor elk type Adcool-zonnesensor. Elke stimulator hecht mechanisch aan de zonnesensorkop en bevat LED’s die de zonnecellen van de sensor direct verlichten. De optische stimulator kan de volledige werking van de sensor demonstreren, hoewel deze niet bedoeld is om de volledige nauwkeurigheid te testen. Adcole-stimulatoren zijn compatibel met thermisch vacuüm.

Elke optische stimulator is bekabeld met een speciaal Stimulator-bedieningspaneel dat stuursignalen naar elke LED in de stimulator stuurt. Het bedieningspaneel bevat schakelaars op het frontpaneel en bedieningselementen voor de stimulator (s) en wordt gevoed door een universele wisselstroominvoer (85 tot 265 VAC, 50/60 Hz). Stimulatorkabellengtes tot 30 m (100 ft) kunnen worden ondergebracht.

Indien gewenst kan het bedieningspaneel ook opdrachten op afstand van een externe computer of een ander besturingsapparaat accepteren. Een afzonderlijke connector aan de achterkant van het paneel ontvangt besturingssignalen van het externe apparaat en stuurt stimulatorstatussignalen terug.