Naar Mars & amp; Beyond
Internationale ruimtevaartorganisaties, telecommunicatiebedrijven en hoofdaannemers van ruimtevaartuigen over de hele wereld hebben hun vertrouwen in Adcole gesteld om de meest nauwkeurige apparaten met de hoogste betrouwbaarheid voor de barre omgeving te leveren. Sinds het begin van de jaren zestig hebben Adcole Sun Sensors een vitale rol gespeeld in honderden succesvolle ruimtemissies. De bedrijfskritieke zonsensoren van Adcole worden gebruikt als onderdeel van het gedragscontrolesysteem voor verschillende soorten ruimtevaartuigen, evenals voor het aanwijzen van instrumenten, het richten van zonnepanelen en systemen voor veilige modus / zonacquisitie.

Een rijk vliegerfgoed
Adcole Sun Sensors worden ingezet op elke GPS-satelliet in een baan om de aarde en in een aantal spraakmakende deep-space-verkenningen zoals het Cassini-ruimtevaartuig in een baan rond Saturnus, het Messenger-ruimtevaartuig rond Mercury, het ruimtevaartuig New Horizons dat in juli 2015 Pluto passeerde, en het ruimteschip Juno op weg naar Jupiter. Adcole Sun Sensors hebben ook gevlogen op vele Mars-missies, waaronder Maven, Mars Science Laboratory (Curiosity Rover), Mars Exploration Rover (Spirit & Opportunity Rovers), Mars Pathfinder en Mars Global Surveyor. Adcole Sun Sensors is ook te vinden aan boord van het International Space Station.

Adcole zonnesensoren bevinden zich ook op bijna elk zonne-observatie-ruimtevaartuig, waaronder het zonne- en heliosferisch observatorium (SOHO), zonne-röntgenopname (SXI), Solar Dynamics Observatory (SDO), SORCE, IRIS, STEREO en TRACE. Sommige van deze sensoren bieden een zonhoekresolutie die fijner is dan één boogseconde.

aangepast voor unieke vereisten
Adcole Sun Sensors zijn aangepast om te voldoen aan de unieke vereisten van elke missie, waaronder:

   

 • Gezichtsveld
   
 • Nauwkeurigheid
   
 • Vermogen

    

  • Standaard powerbussen van 28 V en 70 V beschikbaar; elk ander ingangsspanningsbereik dat eenvoudig kan worden geïmplementeerd


    

  • Gegevensinterfaces

     

   • MIL STD 1553, RS-422, aangepaste UART en enkelvoudige seriële en parallelle interfaces zijn beschikbaar


     

   • Unieke milieu- / operationele vereisten

Met een Class 100.000 Clean Room, drie state-of-the-art zonnesimulators, thermische vacuüm- en thermische fietskamers, is de unieke productiefaciliteit van Adcole uniek uitgerust om precieze zonnesensoren voor de missies van vandaag te ontwerpen en te produceren als de volgende generatie ruimtevaartuigen.